Belföld

A vécékbe is benéz a mezőcsáti önkormányzat

Sokaknál kivágta a biztosítékot, hogy a párezer forintos támogatásért cserébe mindenhová bejárást kellene biztosítaniuk az ellenőröknek.

Mezőcsáton a wc tisztaságát is ellenőrizheti az önkormányzat azoknál, akik lakhatási támogatást kapnak – derült ki a TV2 hétfő esti hírműsorából. A rendelkezést sokan túlzásnak és jogtalannak gondolják: szerintük túlmegy a határokon, hogy nem csak a ház környékének rendezettségét nézhetik.

Egy helyi lakos meg is mutatta: nála mindig rend és tisztaság van, mégse szeretné, ha az önkormányzat a havi hétezer forintos támogatásért azt ellenőrizgetné, hogy kitakarított-e a saját otthonában.

A márciusban életbe lépett rendelkezés szerint nemcsak az udvart és a ház környékét, hanem a lakást is az önkormányzat szabályai szerint kell rendben tartani, azt is nézhetik például, hogy a konyhában van-e külön szemeteskuka.

A jegyző azt mondta: a rendelettel „a helyiek életkörülményeit védik”, szerintük ez a legjobb megoldás arra, hogy az embereket rábírják, hogy tartsák rendben a környezetüket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik