Belföld

Nem kell sokat várni, és betör a nyár

napsütés (Array)
napsütés (Array)

Kissé borús lesz a hét utolsó napja, de hétfőtől nagyobb fokozatba kapcsol a napsütés.

Délelőttig elsősorban az ország északi felén, illetve a délnyugati, déli határvidéken lesznek erősen felhős területek, majd ezeken a helyeken is szakadozik, csökken a felhőzet, egyre hosszabb időre süt ki a nap; másutt többnyire fátyolfelhős égre számíthatunk, és összességében többórás napsütés valószínű. Néhol – főként északkeleten és az Alpokalján – alakulhat ki záporeső. Megélénkül, a főváros környezetében, illetve az Észak-Alföldön megerősödik az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul. Késő estére 11 és 18 fok közé hűl le a levegő – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. 

Hétfőn derült, napos, csapadékmentes időre számíthatunk. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6, 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21, 26 fok között alakul.

Kedden a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható, estig csapadék nem várható. Estétől azonban északon, északnyugaton már előfordulhat zápor, zivatar. A déli szél megélénkül, északnyugaton helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7, 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 30 fok között alakul.

Szerdán a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés várható, többfelé zápor, zivatar. A déli, illetve nyugaton az északnyugatira forduló szél több helyen is megerősödhet, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11, 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25, 31 fok között alakul, de északnyugaton ennél kissé hűvösebb lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik