Belföld

Az LMP beperli a Földművelésügyi Minisztériumot

A párt szerint a tárca jogellenesen tart vissza alapvető információkat Kiss Szilárddal kapcsolatban.

Az LMP közleményében azt írja: “Fazekas Sándor minisztériuma továbbra is menteni próbálja a vállalhatatlan, de minden bizonnyal sok terhelő információt ismerő üzletembert.”

A párt sérelmezi, hogy bár Szél Bernadett kikérte Kiss Szilárd munkaszerződéseit, a minisztérium által megküldött dokumentumban az ilyenkor szokásos személyes adatok mellett szinte minden lényeges információt kitakart a minisztérium. “Így hiába keresnénk a foglalkoztató főosztály nevét, a kifizetett megbízási díjat, a munkavégzés helyét, a szerződés időbeni hatályát és aláírásának dátumát. Az ellenzéki párt szerint az így megcsonkított dokumentum nem alkalmas a pontos felelősségi kör meghatározására, és alapvető adatokat tart vissza a nyilvánosság elől. Az LMP ezért bíróságon kéri ki a hiányzó információkat is tartalmazó szerződéseket.”

Az LMP közérdekű adatigénylés keretében kérte ki Kiss Szilárd foglalkoztatásának szerződéseit, hogy kiderüljön, mivel és mennyért alkalmazta őt Fazekas Sándor minisztériuma, miután már kétszer is megbukott nemzetbiztonsági átvilágításon, és jogerős ítélet mondta ki: pénzért árult schengeni vízumokat oroszoknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik