Belföld

Anyák háza nyílik a zuglói gyerekkórház mellett

gyermek, napközi, ápolás,  (Array)
gyermek, napközi, ápolás,  (Array)

A főleg vidéki beteg gyerekek szüleinek átmeneti otthona csak őszre készül el teljesen, de már nyáron is megszállhatnak ott néhányan.

A budapesti Bethesda Gyermekkórház Anyák háza nyáron már fogadhat vendégeket ; a beteg gyermekek szüleinek a kezelés idejére átmeneti otthont adó intézmény várhatóan novemberre készül el teljesen – közölte Velkey György, a kórház főigazgatója az M1-en vasárnap.

A református egyház által működtetett zuglói kórház új szolgáltatása azoknak a családoknak teszi könnyebbé az életét, akiknek a gyermekét az intézményben – például súlyos égési sérülésekkel – gyógyítják. Erre az időre, hetekre vagy akár hónapokra, az anya a gyermek közelében maradhat.

A főigazgató elmondta, a zuglói gyermekkórház közvetlen közelében található Anyák háza elsősorban azoknak a családoknak ad segítséget, amelyek az ország távoli területein laknak. Hozzátette: az új intézményben az anyák akár mosni, vagy főzni is tudnak majd.

Velkey György arról beszélt, sokan támogatták anyagilag az új intézmény megépítését, de szívesen fogadnak még további adományokat.

Tájékoztatása szerint az Anyák házában várhatóan nyáron már több szobát meg tudnak nyitni, a beruházás pedig novemberre készül el; akkortól egy időben tíz anyát tudnak majd befogadni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik