Belföld

Záporokkal, zivatarokkal érkezik a nyárias meleg

A kánikulára egyelőre még várnunk kell, de fázni azért nem fogunk. Az esernyőt viszont semmiképp se felejtsük otthon!

Vasárnap a napsütést átmeneti felhősödés zavarja, de zápor csak elvétve alakul ki – írja a koponyeg.hu. Reggelig többnyire mérsékelt marad a légmozgás, vasárnap megélénkül, a főváros környezetében, illetve az Észak-Alföldön meg is erősödik az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 19 és 24 fok között alakul.

Hétfőn szikrázó napsütésre, kellemesen meleg időre számíthatunk. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6, 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21, 26 fok között alakul.

Kedden a ragyogó napsütést délután gomolyosodás követi, este néhol frissítő zápor, zivatar is lehet. A déli szél megélénkül, északnyugaton helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7, 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 30 fok között alakul.

Szerdán gyakran törnek magasra a gomolyfelhők, szórványosan valószínű zápor, zivatar, jégeső. A déli, illetve nyugaton az északnyugatira forduló szél több helyen is megerősödhet, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11, 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25, 31 fok között alakul, de északnyugaton ennél kissé hűvösebb lesz.

Csütörtökön borongós idő lehet, többfelé esővel, záporral, zivatarral. Felfrissülhet a levegő. Az északnyugati szél viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10, 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 15, 22, a Dunától keletre 23, 30 fok között alakul.

Pénteken felhős idő valószínű jellemzően kevés napsütéssel. Továbbra is többfelé valószínű eső, zápor, zivatar. Az északnyugati szél élénk, a Kisalföldön és az Alpokalján erős lesz, emellett zivatarok környékén viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15, 23 fok között alakul, de a Tiszántúlon ennél néhány fokkal melegebb lesz – olvasható a met.hu-n.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik