Belföld

Schmuck Andor nácikra vadászik

Schmuck Andor (Array)
Schmuck Andor (Array)

Mozgalommá alakul a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja, az új mozgalom legfontosabb célja a hazai közéletben fellelhető náci eszméket vallók felkutatása és bemutatása.

A Szabadság téri német megszállási emlékmű előtt tartott tájékoztatóján Schmuck Andor elmondta: szombaton ülésezett a párt V. kongresszusa, ahol a küldöttek a mozgalommá alakulás mellett döntöttek.

Mint mondta, azt tapasztalták, hogy amíg a kormány és az ellenzék vitatkozik, a szélsőségesek erősödnek, sőt “a fehérgalléros nácik egy része már közhatalommal rendelkezik”, és “21. századi” választ akarnak adni a problémára.

Világossá akarjuk tenni: nem tűrjük tovább a fehérgalléros nácizmust – jelentette ki a párt elnöke, hozzátéve: a mozgalom bemutatja a választóknak, kik azok, akik kirekesztő, szélsőséges gondolatokat képviselnek, akár egy önkormányzatban, akár az Országgyűlésben, vagy más közhatalmi szervezetben.

Hozzátette: a kongresszus a mozgalommá alakulással kimondta, hogy lemond a közhatalmi ambícióiról, azaz a jövőben nem indulnak önkormányzati, országgyűlési választáson, így kívánja elejét venni annak, hogy a náci eszméket vallók arra hivatkozhassanak, azért támadják őket, hogy megszerezzék az egyes közhatalmi pozíciókat.

Schmuck Andor elmondta: a mozgalom elnevezése a kongresszus döntése értelmében “Soha többé!” lett, és a szervezési munkák után várhatóan két hét múlva mutatják be részletesen a mozgalmat és azt, hogyan kívánnak fellépni a náci eszméket hirdetők ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik