Belföld

Gyanús számlákat talált, kirúgták az önkormányzat cégétől

A bíróság nem jogerős ítélete szerint vissza kell venni a nyíregyházi városüzemeltető cég felügyelőbizottsági tagját.

Kirúgták egy nyíregyházi önkormányzati cég felügyelőbizottsági tagját, mert végezte a dolgát – gyanús kifizetésekre lett figyelmes, emiatt feljelentést tett. A férfi nem jogerősen munkaügyi pert nyert a kft. ellen, a bíróság arra kötelezte a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft-t, hogy Orosz Zoltán munkaviszonyát állítsa helyre, helyezze vissza állásába és foglalkoztassa tovább.

Orosz olyan számláknak nézett utána, melyek több tízmilliós nagyságrendű visszaélés gyanúját vetették fel. Feljelentést tett a cég ügyvezetője és társai ellen az ügyészségen, jelenleg is nyomoznak az ügyben különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával – írja a Népszabadság.

A vállalat közölte: fellebbeznek az elsőfokú ítélet ellen, Orosz ugyanis nem tudta bizonyítani, hogy a felmondás összefüggésben állt a feljelentéssel. A cég emlékeztetett arra, hogy az ítélet azt is kimondta: az elbocsátás nem állt összefüggésben érdekképviseleti tevékenységgel, valamint a kft. nem sértette meg személyhez fűződő becsületét és jó hírnevét.

Oroszt ugyanakkor az ítélet alapján 2,1 millió forint elmaradt munkabér, 250 ezer forint cafeteriajuttatás, 1 millió forint felügyelőbizottsági tiszteletdíj és késedelmi kamat illeti meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik