Belföld

Ezért történhetett a philadelphiai vonatbaleset

vonatbaleset philadelphiában (Array)
vonatbaleset philadelphiában (Array)

A vizsgálatok során kiderült: kővel dobálták meg vandálok a vonatot, mielőtt kisiklott.

Kővel találhatták el a mozdony szélvédőjét a philadelphiai vonatbaleset előtt – közölte az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság tisztségviselője, miután kihallgatták a vonat kalauzát

A mozdonyvezető első kihallgatásán azt mondta: egyáltalán nem emlékszik arra, mi történt a baleset előtti percekben, attól kezdve, hogy a szerelvény elhagyta az utolsó megállóhelyet. A közlekedésbiztonsági hatóság viszont felfedezte, hogy a mozdony szélvédőjén olyan törés látható, melyet egy nekivágódott kő okozhatott.

A kalauz a vizsgálóbiztosoknak elmondta: hallotta, amint a mozdonyvezető arról beszél egy közelben lévő másik szerelvény vezetőjével, hogy mindkettejük szélvédőjét eltalálták, a másik vonat meg is állt emiatt. A beszélgetés utáni pillanatban ért a szerelvény a kanyarhoz, ahol kisiklott.

Most azt vizsgálják, hogyan befolyásolta a mozdonyvezetőt a találat: megsérült-e ettől, vagy pánikba esett és hogyan befolyásolta mindez a vezetési képességeit. A balesetben nyolcan haltak meg, több mint kétszázan pedig megsérültek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik