Belföld

Érpataknak bocsánatot kell kérnie

Vélt „liberális nézeteik” miatt kivezettettek két embert az önkormányzat rendezvényéről, per lett a hátrányos megkülönböztetésből.

Jogerős ítélet született abban a perben, amely amiatt indult, hogy Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester kivezettetett egy helyi lakost és egy újságírót 2013 februárjában, az önkormányzat által szervezett nyilvános „becsület napi” rendezvényről. A TASZ hátrányos megkülönböztetés miatt perelt.

A helyi általános iskolában megtartott rendezvényen a polgármester pocskondiázni kezdte a közönség soraiban megjelent Szőllősi Gábort és Tódor Jánost, vélt liberális nézeteik miatt. Nemkívánatos személyeknek nevezte őket és rendőrt hívott. A rendőrség annak ellenére kivezette Szőllősit és Tódort, hogy rendzavarásra a polgármester állításán kívül semmi nem utalt.

Szőllősi panaszt tett a rendőri intézkedés ellen, a Független Rendészeti Panasztestület megállapította, hogy a rendőrök fellépése jogszerűtlen volt. Most jogerős ítélet született az önkormányzat ellen is, amely kimondta, hogy Szőllősit hátrányos megkülönböztetés érte, ezért azonban jogilag nem a polgármester felel, hanem az önkormányzat, melynek nyilvánosan bocsánatot kell kérnie – írja a Népszabadság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik