Belföld

Elmeorvoshoz küldték a vak komondoros Baloghot

Balogh József (Array)
Balogh József (Array)

Átfogó elmeorvosi vizsgálat vár az asszonyverő volt fideszes képviselőre – írja a Blikk.

Fülöpháza polgármesterének igazságügyi szakértő előtt kell megjelennie a szeptemberi tárgyalási nap előtt, mert a bíróság a szakembertől vár választ arra, hogy mennyire lehetett beszűkült tudatállapotban Balogh József, amikor Terikét bántalmazta.

„Először beszélgetni szoktunk a beutalttal, próbáljuk a cselekmény okait feltárni. Megkérdezzük, hogy mit érzett előtte, akkor, utána. Ha alkohol is volt a dologban, vizsgáljuk, milyen hatással van rá az ital” – mondta a Blikknek Fülöp Zoltán igazságügyi orvos szakértő. Ha személyiségrajzra van szükség, akkor pszichológushoz utalhatják.

A szakértők azt próbálják kideríteni, hogy van-e Balognál valamilyen személyiségzavar, és ez összefügg-e a cselekménnyel. Ha mindkét kérdésre igen a válasz, az akár enyhítő körülmény is lehet.

Balogh József két éve egy lagziból hazaérve brutálisan megverte az élettársát, majd később azt állította, hogy párja sérüléseit a vak komondor okozta.

„Terike is iszogatott, én is iszogattam” – mondta a Hír24-nek 2013 tavaszán Balogh József, miután felesége összetört arccal került kórházba. „Van nekünk egy nyolcvankilós komondor kutyánk, vak szegény, az megriadt valamitől, előszaladt, és közben fellökte Terikét, aki elesett, és beverte a fejét” – ezt a fedősztorit adta elő Fülöpháza polgármestere, aki akkor még fideszes országgyűlési képviselő is volt. A hazugság nem volt sokáig tartható: mi is jártunk Fülöpházán, ahol a helyiek is kételkedtek a vak komondoros történetben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik