Belföld

Tovább gazdagodtak Orbán drukker-haverjai

Milliárdokkal nőtt azoknak a multimilliárdos vállalkozóknak a vagyona, akik a Puskás arénában, a fehérvári, illetve a felcsúti stadion díszpáholyában együtt tűntek fel a miniszterelnökkel - számol be a Bors.

Visszaszerezte első helyét a leggazdagabb magyar magyar listáján Csányi Sándor, ennek kapcsán járt utána a Bors: hogyan teljesítettek Orbán ismerősei? Csányi 700 millió forintot tett zsebre tavaly.

Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester egy év alatt 700 millió forinttal gazdagodott, a miniszterelnök barátja 8,4 milliárdos vagyonával a lista 86. helyét szerezte meg. Garancsi Istvánnak is jó ómennek számított a miniszterelnökkel élvezni a futballmeccseket: a Videoton tulajdonosaként 19 milliárdos vagyonával az ország 36. leggazdagabb embere – bár tavaly még csak a 48. volt. Egy év alatt 5,3 milliárd forinttal gazdagodott.

Új név a listán Szíjj Lászlóé, akinek építőipari vállalkozása a lap szerint sorra nyeri az állami megrendeléseket a kegyvesztetté vált Simicska-érdekeltség Közgép elől. Szíjj 23 milliárdos vagyonnal debütált a rangsorban.

Az utóbbi időben nem nevezhető Orbán barátjának Simicska Lajos, aki szintén először szerepel a listán. Az üzletember a 10. helyre került 73 milliárd forinttal, azonban tényleges vagyonát nehéz megítélni. A Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub elnöke, Simicska üzlettársa, Nyerges zsolt a 24. helyet szerezte meg 26,3 milliárd forinttal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik