Belföld

Simon-ügy: a Fidesz lemondott az elszámoltatásról

simon gábor (Array)
simon gábor (Array)

A Jobbik a Simon-ügy fejleményei miatt úgy látja: „a brókerbotrányba belesüppedt Fidesz lemondott a korrupt szocialista politikusok elszámoltatásáról, kéz kezet mos”.

Írtunk már arról korábban, hogy lényegében lezárult az MSZP egykori elnökhelyettesének ügyében folytatott nyomozás, Simon Gábor akár meg is úszhatja az ügyet, amelyben okirathamisítás, adócsalás és más bűncselekmény gyanúja miatt indult eljárás vele szemben.

Novák Előd, a Jobbik alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, Simon Gábor akár szabadon elsétálhat több mint százmillió forinttal, pedig mindez megelőzhető lett volna, ha pártja javaslatainak megfelelően a politikusoknak a vagyonnyilatkozatukban a más állampolgárságukról is be kellene számolniuk és ha ciklusonként végeznének vagyongyarapodási vizsgálatot a kormánytagoknál és országgyűlési képviselőknél, írja az MTI.

Az ellenzéki politikus további javaslataikról is beszámolt: a költségvetési csalás tényállásából törölnék a büntetés korlátlan csökkentésének lehetőségét, és a stadionoknál ismert tenyérszkennert vezetnének be a bankokban a 2 millió forintot meghaladó befizetéseknél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik