Belföld

Ön nő és cégvezető? Akkor így tehet az erőszak ellen! [x]

Ezúttal a nők elleni erőszakért tesz a MagNet Bank, Magyarország első közösségi pénzintézete. 

Ennek keretében a női cégvezetőket, döntéshozókat szólítja meg: ha most nyitnak üzleti számlát az immár 20 éves közösségi banknál, a pénzintézet minden szerződéskötés után 20 ezer forinttal támogatja a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen (NANE) Egyesületet.

A 20 éves MagNet Bank eddig is különböző akciókkal igyekezett bizonyítani: igazi közösségi pénzintézet, amely nem fél az átlagosnál nagyobb felelősséget vállalni a társadalmi igazságtalanságok felszámolásában. Most a nőket érő erőszak ellen szállnak síkra.

Újraértelmezték azt, hogy a gyengékről az erőseknek kell gondoskodniuk. Azokat a nőket szólítják meg, akik sikeresek, vezető, döntéshozó pozícióban vannak, és hajlandóak tenni a társaikat nap mint nap érő erőszak ellen. A bank most minden olyan cég újonnan nyitott bankszámlája után, amely női tisztségviselővel vagy tulajdonossal rendelkezik, 20 ezer forintot juttat a NANE, azaz a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesületnek. Természetesen a saját forrásaiból.

A NANE 1994-ben eredetileg azzal a céllal alakult, hogy segélyvonalat indítson bántalmazott nők részére, de tevékenységük mára jócskán kibővült. Tennivaló pedig akad bőven: a statisztikák szerint hazánkban közel 800 ezer nőt élete során ért már testi erőszak, közülük közel 300 ezren szexuális abúzust is elszenvedtek. Ma legalább 261 ezer nő él bántalmazó párkapcsolatban, idehaza pedig máig a NANE az egyetlen családon belüli erőszakra specializálódott női civil szervezet.


A MagNet Banknál úgy döntöttek: a nőket érő erőszak ellen fellépni nem kizárólag a hatóságok, az állami szervek dolga. Azt próbálják bebizonyítani: bárki tehet a környezetében élőkért, akár a legegyszerűbb döntésével is.

Bővebben az egyesület tevékenységéről:  www.nane.hu

Bővebben a MagNet Bank kezdeményezéséről

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik