Belföld

Marad a bérlők vételárkedvezménye az V. kerületben

Módosította a bérelt üzlethelyiségek eladásáról szóló rendeletét a belvárosi önkormányzat: egy év után jár majd a 30 százalékos vételárkedvezmény - írja a Népszabadság.

Szentgyörgyvölgyi Péter fideszes polgármester szerint természetes, hogy az önkormányzat az új ciklus elején áttekinti a rendeleteit, az ellenzék viszont úgy látja: csak az ingatlanbotrány miatt kozmetikázzák azt – adta hírül a Népszabadság. A módosítás lényege, hogy egy év után jár az önkormányzati tulajdon bérlőjének a 30 százalékos vételárkedvezmény.
Az MSZP-s Steiner Pál szerint “ez a rendelet kamu és smafu” és emlékeztetett: az önkormányzat korábban felfüggesztette az üzletek pályázat nélküli értékesítését, most mégis csekély változtatásokkal szabályozza újra az ingatlaneladásokat.

A jobbikos Losonczy Pál felvetése szerint legalább kétharmados vagy négyötödös többséghez kellene kötni az eladásról szóló döntéseket. A polgármester ezt túlzásnak tartaná, úgy indokolt: mégsem az alkotmányról van szó.
Juhász Péter, az Együtt belvárosi képviselője kijelentette: az V. kerületi önkormányzat szinte csalogatja a spekulánsokat, ami a hűtlen kezelés kategóriája.

A fideszes polgármester azt mondta: nem cél az ingatlaneladás, a kerület vagyongazdálkodási terve a bérbeadásra épít. Erre az LMP-s Csonka Krisztián úgy válaszolt: akkor a tárgyalt rendelet címével is baj van, mert az a bérbe adott üzlethelyiségek eladásáról szól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik