Belföld

Iratokat vittek el a nyomozók az Országos Roma Önkormányzattól

Az egyik képviselő szerint problémás iratokat daráltak le a székházban, de a hatóság ezt nem erősítette meg.

Házkutatást tartottak és iratokat foglaltak le pénteken reggel az adónyomozók az Országos Roma Önkormányzat Dohány utcai székházában – értesült a RomNet. A NAV bűnügyi szóvivője megerősítette az intézkedés tényét, de azt mondta: csak iratokat foglaltak le, házkutatás nem volt.

A szervezet épp kihelyezett közgyűlést tart Szabolcs megyében, Kisvárdán. Ugyanakkor több képviselő is megerősítette, hogy kint járt a hatóság – nekik az irodai dolgozók számoltak be a történtekről.

A NAV bűnügyi szóvivője a RomNet érdeklődésére közölte: az ORÖ ellen a Fővárosi Főügyészség rendelt el nyomozást, költségvetési csalás gyanúja miatt, a Híd a munka világába programmal kapcsolatban.

Az Országos Roma Önkormányzat egyik lungo dromos vidéki képviselője egyébként arról számolt be a héten, hogy a Dohány utcai székházban éjjel, titokban iratokat semmisítettek meg. A RomNetnek azt mondta: múlt csütörtökön késő este a székház közelében parkolta le autóját és arra lett figyelmes, hogy ég bent a villany. Arra gyanakodott, hogy betörők járnak a székházban. A portás beengedte az épületbe, a hivatalvezető irodájánál furcsa hangot hallottak, de a kopogtatásra senki nem nyitott ajtót.

Arra gondoltak, hogy a hivatalvezető esetleg rosszul lett, rendőröket hívtak, akik jelenlétében kifeszítették az irodaajtót, bent pedig azt látták, hogy a zajt az iratmegsemmisítő gép adta ki, amellyel már több száz oldal hivatalos dokumentumot ledaráltak. Az irodában senki nem volt, de halomban álltak a dokumentumok „problémás elszámolások” feliratú mappában. A képviselő fényképeket készített és rendőrségi jegyzőkönyvbe vetette a látottakat – közölte a RomNettel.

A hírügynökség ugyanakkor megkereste a rendőrséget is, ahol azt mondták: valóban érkezett bejelentés arról, hogy valaki rosszul érzi magát a székházban, kimentek a helyszínre, de azt tapasztalták, hogy a bejelentés valótlan, így további intézkedésre nem került sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik