Belföld

NATO-diplomaták énekelték Jacko dalát

nato karaoke (Array)
nato karaoke (Array)

A We are the World című slágert énekelték el a fogadáson, sajnos Szijjártó Péterről nem tudni, jelen volt-e. Egy török zenekar húzta el a nótát mellesleg.

Dalra fakadtak a NATO vezető diplomatái a külügyminiszteri tanácskozás gálavacsoráján: az internetre feltett videó szerint nagy átéléssel énekelték a nyolcvanas évek nagy slágerét, a We are the World című számot. Az előadásra az Enbe Orkestrasi török zenekar vezetője kérte fel őket a törökországi Antalya melletti, tengerparti szállodában tartott szerda esti vacsorán, mondván, befejezésül csatlakozzanak a zenészekhez, és énekeljenek el egy “békedalt”.

A felvételen látszik, hogy a török és a görög külügyminiszter egymás kezét fogva dalolta Michael Jackson és Lionel Richie 1985-ös számát, és csatlakozott hozzájuk Jens Stoltenberg NATO-főtitkár, Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője és sok más diplomata. John Kerry amerikai külügyminiszter nem volt az éneklők között, ő korábban távozott a törökországi tanácskozás helyszínéről.

 

A képeken látható, hogy a diplomaták eleresztették magukat, egyesek még nyakkendőt sem viseltek. Ez volt az első NATO-külügyminiszteri tanácskozás 2011 óta, amit nem Brüsszelben rendeztek.

Érdekelt minket, a csúcson szintén résztvevő Szijjártó Péter külügyminiszter beállt-e az éneklők sorába, esetleg ott volt-e egyáltalán ezen a rendezvényen, de szóvivője, Menczer Tamás a megkeresésünkre azt mondta, nem tud ilyesmiről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik