Belföld

Még az idén szétbombázzák a Pecsát

varosliget(960x640).jpg (Array)
varosliget(960x640).jpg (Array)

A Liget projekt szerint az év végén megkezdődik a Petőfi Csarnok és a Hungexpo-épületek bontása és 2016 elején kezdődnek el az építkezések – mondta Baán László az M1 műsorán.

A Liget Budapest projekt miniszteri biztosa megerősítette, hogy 2018-ra megvalósul a liget fejlesztése és a Nemzeti Galéria gyűjteménye is a városligetben kap helyet. Mint elmondta, a terület zöldfelületének védelme és megújítása kiemelkedően fontos eleme a Liget Budapest projektnek.

 
Fotó: Neményi Márton 

“Igazi vonzerő lesz, de úgy, hogy közben a jelenlegi 60-ról 65 százalékra nő majd a zöldterület” – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy év végén megkezdődik a Petőfi Csarnok és a Hungexpo-épületek bontása és 2016 elején kezdődnek el az építkezések.

Baán László szerint egy ilyen nagyléptékű beruházásnál a tervezési folyamat, az előkészítés sokkal hosszabb időt vesz igénybe, mint maga a megvalósítás. A Városligetben lévő intézmények körüli területek viszonylag karban vannak tartva, míg a liget parkrésze nagyon rossz állapotban van, amelyen javítani fognak.

Baán László a műsorban beszélt arról is, hogy csaknem száz civil szervezettel működnek együtt a munka során.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik