Belföld

Már százezren jártak a Miniversumban

miniversum (Array)
miniversum (Array)

Kisvasút a városban, hatalmas terepasztal, mini-Magyarország. Ezekkel újít a Miniversum.

A Miniversum 2015 április közepén fogadta a százezredik látogatóját, éves szinten 110 ezer vendég várható, közölték. A látogatók körülbelül fele vált valamilyen családi belépőt, egynegyede egyéni felnőtt-, diák- vagy nyugdíjas jegyet, míg a fennmaradó egynegyedet a külföldi turisták teszik ki. A legtöbb határon túli vendég Oroszországból, az Egyesült Királyságból, az Egyesült Államokból és Skandináviából érkezik, de az eddigi összesen 95 kiindulási ország között olyan távoli helyek is vannak, mint Brunei, Guatemala vagy éppen Haiti.

Az egyéves évfordulóra, azaz május 16-ra különleges programokkal készül az Andrássy úti hely. Az épület előtt különböző kézműves foglalkozások, vasúti pályaépítés és vonatozás, aszfaltrajzverseny, arcfestés és megannyi hasonló izgalom várja az érdeklődőket. Emellett egy kisvonattal a belvárosban lehet majd egy rövid kirándulást tenni. Az épületen belüli látnivalók között szerintük fontos megemlíteni a Miniversum felsővezeték-rendszerét, ami a jeles napra fog elkészülni a 300 négyzetméteres terepasztal teljes 1,3 km hosszú vasútvonalán.

A hely szerint a kiállításon belüli újdonság még a Mini Miniversum. Az alkotók a magyarországi terepasztal eddigi 1:87-es méretarányát még huszadára, azaz 1:1740 arányúra kicsinyítették. Mindezt azért, hogy a Mosolygó Kórház Alapítvánnyal együttműködve egy szokatlan jótékonysági programot indítsanak. A mini minivilághoz 500 forintos áron megvásárolható figurákat lehet először kifesteni, majd a kis terepasztalon elhelyezni. Az így befolyó összegből az Alapítvány segítségével azoknak a gyerekeknek szeretnének örömet szerezni, akik betegségüknél fogva épp nem olyan szerencsések, hogy elmehessenek a Miniversumba. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik