Belföld

Kokó: Gyurcsányt és Orbánt is visszautasítottam

Tizenhárom éve nem bírunk napirendre térni afölött, hogy ki melyik pártra szavaz – mondta a sportoló.

A Fidesznek szakítania kell a sokszor gőgös, dölyfös politizálással és ha nem teljesítik az ígéreteiket, a „legkeményebb ellenzékük lesz” – ezt ígérte Kovács „Kokó” István az MNO-nak adott interjúban.

A sportoló elmondta: 2002-ben találkozott értékítélete a Fidesz programjával, ezért „adta az arcát” a Kossuth téren. Akkor még senki nem tudta, hogy kettészakadás előtt áll az ország, aminek ilyen beláthatatlan, gyűlölködő vége lesz – tette hozzá. „Tizenhárom éve nem bírunk napirendre térni afölött, hogy ki melyik pártra szavaz” – mondta.

„ Félreértés ne essék, nem azt állítottam, hogy 2002-ben nem ültem Orbán Viktor mögött az emelvényen, vagy hogy azt sem tudom, hol van a Kossuth tér. Azt sem állítottam, hogy a 2010-es kampányban nem a Fidesznek szurkoltam, és hogy nem rá szavaztam volna. Mindössze azt állítottam, hogy a 2015-ös Fidesz csak nyomokban emlékeztet a 2002-esre” – fejtette ki Kokó. Vállalkozása – melynek nyertes pályázatát már 2003-ban, a kormányváltás után fizették ki – a felvett támogatás többszörösét fizette vissza az államkasszába adók és járulékok formájában. „Soha életemben egyetlen forintnyi közpénzt sem vettem fel érdemtelenül. És egyetlen politikai megbízatást sem fogadtam el” – jelentette ki.

A bokszoló a Gyurcsány-kormány idején és 2010 után is kapott felkérést, de ezeket mindannyiszor visszautasította: politikai és nem szakmai célt látott mögöttük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik