Belföld

Így se nézte senki az M1-et, de még meg is felezte a nézettségét

m1 időjárás csütörtök (Array)
m1 időjárás csütörtök (Array)

Két hónap alatt 332-ről 151 ezerre zuhant a fél nyolcas híradó általános nézettsége. Az elveszett nézők a nemzeti főadóvá avanzsált Dunán sem jelentek meg.

Fényes sikerekről beszélt szerdán Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója a Media Hungary konferencián, az állami tévé átszervezése kapcsán: szerinte a 15-59 év közti korosztályban az átlagnál is nagyobb mértékben nőtt a nézettség, a nemzeti hírtévévé alakított M1 európai szinten is jó eredményt ért el, a nézők pedig rátaláltak a Duna TV-re költöztetett tartalmakra.

Ezzel szemben a Népszabadság csütörtöki számában azt írja: nagy veszteséget könyvelhet el az M1 fél nyolcas fő híradója, ami korábban az egész állami média egyik húzóműsora volt: a március 15-i héten még átlagosan 332 ezren nézték, három hétre rá már csak 187 ezren, május második hetében pedig 151 ezren, vagyis elvesztette nézőinek több mint felét. Az elvesztett nézők nem jelentek meg a Duna TV-n: a csatorna esti híradója mindössze 124 ezres heti átlagnézettséget ért el május második hetében, míg a két vezető kereskedelmi tévé híradóit külön-külön 600-700 ezren nézik.

A Duna TV viszont relatív sikert ért el: már hét százalék feletti közönségarányt produkál, ami meghaladja az M1 átalakítás előtti nézettségét. Ide kerültek a legnépszerűbb műsorok, köztük a Forma 1-es közvetítés, ugyanakkor a 800 millióból forgatott szupersorozat, a Kossuthkifli megbukott: néhány epizód alatt nézőinek több mint felét elveszítette.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik