Belföld

Lehet népszavazás a vasárnapi bérpótlékról

tobias(960x640).jpg (tóbiás)
tobias(960x640).jpg (tóbiás)

A választási bizottság hitelesítette az MSZP aláírásgyűjtő ívét, amit a Fidesz tudomásul vett.

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerdán hitelesítette a Tóbiás József MSZP-elnök által a 200 százalékos vasárnapi bérpótlékról kezdeményezett népszavazási kérdés aláírásgyűjtő ívét.

Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese szerdán, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) ülése előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta, a szocialista párt mindent megtesz azért, hogy legyen népszavazás a vasárnapi boltbezárásról, és azt a népszavazást meg fogja nyerni Magyarország lakosságának döntő többsége.

A Fidesz tudomásul veszi a Nemzeti Választási Bizottság döntését arról, hogy aláírásgyűjtés kezdődhet a vasárnapi pótlék újabb megduplázásáról, miután az Országgyűlés – kormánypárti képviselők javaslatára – márciusban elfogadta, hogy a korábbi ötven százalékos vasárnapi pótlék helyett száz százalékos pótlék jár a kisboltok alkalmazottainak évente öt vasárnap – közölte a kormánypárt szerdán az MTI-vel.

Szerintük a vasárnapi pihenőnap bevezetése óta 15 ezerrel többen dolgoznak a kiskereskedelemben. A kiskereskedelmi munkahelyek védelme és a dolgozók bérének emelése érdekében a Fidesz a már megduplázott vasárnapi bérpótlék mellett a minden munkavállalót érintő személyi jövedelemadó csökkentésével és a családi adókedvezmény növelésével segíti, hogy jövőre még több pénz maradjon a dolgozóknál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik