Belföld
kokó (Array)

Kokó: legyen halálbüntetés, de előbb a politikusokon próbáljuk ki

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2015. 05. 13. 08:35

Az emberek ma már verik egymást a nézetei miatt, a politikusok meg röhögnek rajtunk – mondta a bajnok.

Tudatosan adta az arcát 2002-ben a Fidesz kampányához és ma is Orbán Viktort tartja legalkalmasabbnak a kormányfői posztra, de elégedetlen a Fidesszel – derült ki az interjúból, amit Kovács „Kokó” István az ATV-nek adott kedden.

A világbajnok sportoló azt mondta: soha nem volt fideszes, legalábbis úgy, ahogy a balliberális média beállította: az elmúlt öt évben semmilyen kapcsolata nem volt a párttal azon kívül, hogy a Vasas-pálya megnyitóján vagy az új Fradi-stadion átadóján találkozott Orbán Viktorral és egyszer elment Kötcsére. 2002-es szerepvállalása tudatos döntés volt: „Egy elbukott választás után voltunk és úgy ítéltem meg, hogy jobb helyen lenne a kormány akkor még Orbán Viktornál, de nem így történt” – mondta.

„Mindenki virtigli fideszesnek könyvelt el, miközben én nem vagyok az” – jelentette ki, hozzátéve, hogy „valószínűleg jogosan” ábrándultak ki nagyon sokan a kormánypártból, ő sem elégedett a kormány jelenlegi ténykedésével.

„Ne mondja nekem senki, hogy nem jó ötlet visszaszorítani a dohányzást, de ahogy ehhez hozzáfogtak és ami ebből lett, az nem jó. Ne mondják, hogy nem jó ötlet a kaszinók megszüntetése, de ahogy végrehajtották, az rossz lett” – fejtette ki az olimpiai bajnok, aki elismerte, hogy a Fidesz tele van ilyen ügyekkel és rengeteg vállalhatatlan politikussal. Reméli, hogy irányt vált a párt, de ha nem, „más alternatív, ennél a Fidesznél jobb pártot kell keresni az embereknek”. Kokó szerint „aki Fidesz-szimpatizáns, annak kutya kötelessége felébreszteni a pártot”, hogy ezt a kommunikációt ne folytassák.

Az egykori sportoló úgy látja: az emberek gyűlölik egymást, nem a politikusok, „még az is lehet, hogy röhögnek rajtunk”, de az emberek „ma már verik egymást a nézeteik miatt és ez borzalom”. A halálbüntetésre is kitért: „Komolyan mondom, rendben, legyen halálbüntetés, de először a politikusokon próbáljuk ki” – mondta.

Kokó kijelentette: egész élete arról szólt, hogy hazáját képviselte, a címert viselte, a tisztaságot, a fair playt, a becsületet tartotta szem előtt, mégis „alantas politikai célok miatt” járatják le egy fél ország előtt. „Elképesztő mennyiségű embertől kaptam bátorítást és biztatást, de akkor is a fél országnál az kommunikálódott le, hogy én egy gerinctelen, aljas féreg vagyok” – mondta.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.