Belföld

Kokó: legyen halálbüntetés, de előbb a politikusokon próbáljuk ki

kokó (Array)
kokó (Array)

Az emberek ma már verik egymást a nézetei miatt, a politikusok meg röhögnek rajtunk – mondta a bajnok.

Tudatosan adta az arcát 2002-ben a Fidesz kampányához és ma is Orbán Viktort tartja legalkalmasabbnak a kormányfői posztra, de elégedetlen a Fidesszel – derült ki az interjúból, amit Kovács „Kokó” István az ATV-nek adott kedden.

A világbajnok sportoló azt mondta: soha nem volt fideszes, legalábbis úgy, ahogy a balliberális média beállította: az elmúlt öt évben semmilyen kapcsolata nem volt a párttal azon kívül, hogy a Vasas-pálya megnyitóján vagy az új Fradi-stadion átadóján találkozott Orbán Viktorral és egyszer elment Kötcsére. 2002-es szerepvállalása tudatos döntés volt: „Egy elbukott választás után voltunk és úgy ítéltem meg, hogy jobb helyen lenne a kormány akkor még Orbán Viktornál, de nem így történt” – mondta.

„Mindenki virtigli fideszesnek könyvelt el, miközben én nem vagyok az” – jelentette ki, hozzátéve, hogy „valószínűleg jogosan” ábrándultak ki nagyon sokan a kormánypártból, ő sem elégedett a kormány jelenlegi ténykedésével.

„Ne mondja nekem senki, hogy nem jó ötlet visszaszorítani a dohányzást, de ahogy ehhez hozzáfogtak és ami ebből lett, az nem jó. Ne mondják, hogy nem jó ötlet a kaszinók megszüntetése, de ahogy végrehajtották, az rossz lett” – fejtette ki az olimpiai bajnok, aki elismerte, hogy a Fidesz tele van ilyen ügyekkel és rengeteg vállalhatatlan politikussal. Reméli, hogy irányt vált a párt, de ha nem, „más alternatív, ennél a Fidesznél jobb pártot kell keresni az embereknek”. Kokó szerint „aki Fidesz-szimpatizáns, annak kutya kötelessége felébreszteni a pártot”, hogy ezt a kommunikációt ne folytassák.

Az egykori sportoló úgy látja: az emberek gyűlölik egymást, nem a politikusok, „még az is lehet, hogy röhögnek rajtunk”, de az emberek „ma már verik egymást a nézeteik miatt és ez borzalom”. A halálbüntetésre is kitért: „Komolyan mondom, rendben, legyen halálbüntetés, de először a politikusokon próbáljuk ki” – mondta.

Kokó kijelentette: egész élete arról szólt, hogy hazáját képviselte, a címert viselte, a tisztaságot, a fair playt, a becsületet tartotta szem előtt, mégis „alantas politikai célok miatt” járatják le egy fél ország előtt. „Elképesztő mennyiségű embertől kaptam bátorítást és biztatást, de akkor is a fél országnál az kommunikálódott le, hogy én egy gerinctelen, aljas féreg vagyok” – mondta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik