Belföld

Ketyeg a zivatarok visszaszámlálója

viharfelho(960x640).jpg (Array)
viharfelho(960x640).jpg (Array)

Nem sok van már hátra a szuper tavaszi időből, hamarosan villámok hasogatják a magyar égboltot. A hétvégére beltéri programot tervezzen!

Napok óta megy a korántsem alaptalan riogatás, ami szerdán testet fog ölteni: megérkeznek a zuhék Magyarország fölé. A Köpönyeg előrejelzése szerint ideig-óráig még vállalható idő lesz, majd délután nyugat felől megérkeznek a zivatarok. Eleinte az Észak-Dunántúlon, majd egyre keletebbre alakulhat ki zápor és zivatar, akár felhőszakadás és jégeső is.

Addig is élvezzük ki a nyárias 25 fokot, főleg hogy az OMSZ narancs figyelmeztetést adott ki Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Veszprém, Somogy és Fejér, citrom riasztást pedig Komárom-Esztergom, Pest (és Budapest), Tolna, Baranya, Bács-Kiskun és Csongrád megyékre a sok eső és a viharok miatt.

A csütörtök tehát esősen indul, majd átmenetileg csökken a felhőzet, viszont szeles idő várható. A péntek megint borult és esős lesz, sok helyen kifejezetten sok eső hullhat, északon jelentős lehűlés várható, és ez folytatódik szombaton és vasárnap is. A nappali átlaghőmérsékletek fokozatosan lecsökkennek: csütörtökön 25, pénteken 23, szombaton már csak 16 fok lesz országosan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik