Belföld

Elromlott kórházlift miatt nem fogadták a mentőhelikoptert

mentőhelikopter (Array)
mentőhelikopter (Array)

Működésképtelen lift miatt kellett átirányítani a zsámbéki mentőbaleset sérültjét a Baleseti Intézetbe.

Egy hete súlyos baleset történt Zsámbéknál, ahol egy mentőautó karambolozott frontálisan. A mentősofőrért mentőhelikopter érkezett, ami a Honvédkórházba vitte a súlyosan sérült férfit. Azonban a Blikk szerint a kórház tetején lévő leszállópályához vezető lift elromlott, ezért a helikoptert átirányították a Baleseti Intézetbe.

A lap forrása szerint nem ez az első alkalom, hogy az orvosok és ápolók a rossz lifttel szenvednek. Márpedig az túl kockázatos egy súlyosan sérült beteg esetén, hogy a lépcsőkön hurcolják le. Főleg, mert fontos, hogy mielőbb a sokktalanítóba kerüljön a sürgősségi osztályon.

“Néhány hete egy idős stroke-os beteget kellett az orvosoknak a lépcsőkön lecipelni. Sokan többször jelezték a vezetőségnek a hibát, hiába” – mondta a lapnak nyilatkozó forrás. Idézik a 444 korábbi cikkét, ahol azt írták, a H épület adott lépcsőházának három liftjéből volt, hogy egy sem működött, amit a kórház cáfolt. Azt elismerték, hogy előfordult, hogy leállt egy órára a heliportot kiszolgáló felvonó. Ekkor egy helikoptert át is irányítottak.

A mentősofőr állapota szerencsére kielégítő, egyelőre nem várnak rá újabb műtétek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik