Belföld

Több terméket visszahív az IKEA

IKEA (Array)
IKEA (Array)

Két biztonsági gyerekkapu veszélyes, ezért kicserélik őket.

“Az IKEA felhívja azon vásárlóinak figyelmét, akik fúrás nélkül, rugós szerkezettel az ajtófélfához rögzíthető PATRULL KLÄMMA vagy PATRULL SMIDIG biztonsági kaput vásároltak, hogy ezek a termékek nem alkalmasak a lépcső tetején történő használatra.” Ezt közölte ma a cég kommunikációs ügynöksége. 

A cég szerint a két terméket visszahívják, de azok tökéletes biztonsággal használhatók szobák között, vagy a lépcső alján. A kapuk 1995 óta kaphatóak az áruházban.  

“Az IKEA olyan esetekről szerzett tudomást, amikor a fal és a biztonsági kapu rugós szerkezetének érintkezési pontja nem bizonyult kellően erősnek ahhoz, hogy a kaput megfelelő helyzetben tartsa, valamint esetenként az alsó fémszerelvény is meglazult. Amennyiben a biztonsági kapu a lépcső tetejéhez kerül rögzítésre, az növelheti a leesés esélyét és a sérülés kockázatát. Három esetről értesültünk, ahol gyermekek sérültek meg amiatt, hogy leestek a lépcsőről” – írják. 

A cég szerint azok a vásárlók, akik vissza szeretnék vinni meglévő, 1510-es vagy annál régebbi dátumbélyegzővel ellátott PATRULL KLÄMMA vagy PATRULL SMIDIG biztonsági kapujukat, azt bármelyik IKEA áruházban megtehetik, és visszakapják a termék teljes vételárát.

Bármelyik PATRULL biztonsági kapu meghosszabbító/kiegészítő eleme is visszavihető bármelyik IKEA áruházba, és a vásárló visszakapja annak teljes vételárát. Az IKEA szerint visszavételhez és a vételár visszaigényléséhez nem kell bemutatni a vásárlást igazoló nyugtát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik