Belföld

Közös cégben nyomul a DK és a Jobbik

A parlamenten belül és legtöbbször azon kívül is egymás ellenfelei a DK-sok és a jobbikosok, azonban mégis van két olyan politikus, akik hosszú évek óta közös céget jegyeznek.

A Blikk arról ír legfrissebb számában, hogy Kummer Ákos 2010-ben a Jobbik színeiben indult az önkormányzati választáson, ügyvédként pedig azóta is több ügyben képviselte a párt vezetőit. Üzlettársa, Kecskés Balázs pedig a Demokratikus Koalíció II. kerületi szervezetének az elnöke, valamint kerületi képviselő. A két férfi 2003-ban alapított egy betéti társaságot, amit azóta is közösen működtetnek.

„Együtt jártunk a jogi karra, jó barátok lettünk, Balázs akarta a céget, ő lett a beltag, s engem kért fel kültagnak, akkor még nem volt szó politikáról” – mesélte a lapnak Kummer, azonban hozzátette, hogy a DK-s politikussal közös cégét nem említette párttársai előtt.

Kecskés a lapnak a cégről csak annyit mondott, 2015 óta nem vesz részt a működésében, tevékenységéből bevételei sem származnak. Gréczy Zsolt, a DK szóvivője azt mondja, nem lát kivetnivalót a közös cégben. „Amikor a cég megalakult, jószerivel még egyik párt sem létezett. Előfordul üzlettársak között, de családi vállalkozáson belül is, hogy az egyes tagok más politikai nézeteket vallanak” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik