Belföld

Itt a lakásfelújítási szezon [x]

24.hu
24.hu

2015. 05. 12. 15:25

Közeledik a lakásfelújítások időszaka. Érdemes alaposan átnézni a banki ajánlatokat is.

Ragaszkodnak a saját tulajdonú ingatlanhoz, és odafigyelnek otthonaik karbantartására a magyarok – derült ki a CIB Bank friss, lakásfelújítási szokásokat vizsgáló reprezentatív kutatásából[1]. A felújítások tipikusan nyáron zajlanak, azaz hamarosan kezdődik az idei „szezon”. A felmérésből az is kiderült, hogy a legtöbben elsősorban belső felújításokat végeznek: a toplista élére egyértelműen a festés, mázolás került 88 százalékkal a konyha, a szobák és a fürdőszoba felújítása előtt, de a bútorokat és háztartási gépeket is sokan cserélik le. A külső munkálatok között a vakolás, újrafestés vezet 47 százalékos eredménnyel a nyílászárók cseréje (43%) és a külső szigetelés (27%) előtt. A kényelmi típusú felújítások között a légkondicionáló beszerelése a legnépszerűbb.

cib (Array)

Tartjuk magunkat a tervhez
Az emberek több mint fele félmillió forintnál kevesebbet költ a lakásfelújításra, és a válaszadók 71 százaléka azt állította, hogy a munka nagyjából annyiba került, amennyit eredetileg terveztek. Negyedük többet költött ennél, de legfeljebb 20 százalékkal.

A tudatos hitelfelvétel biztonsága
Banki kölcsönre a felújítás bármely fázisában szükség lehet – a személyi kölcsön például gyors és egyszerű megoldás ilyen esetben, hiszen a felvett összeg szabadon felhasználható. Érdemes azonban körültekintően válogatni a bankok kínálatából. A THM-ek és a törlesztőrészletek összehasonlításában sokat segíthetnek az internetes hitelkalkulátorok, de mindig érdemes tüzetesen átnézni a banktól kapott általános tájékoztatatót, és utánajárni annak is, hogy melyik pénzintézet kínál olyan plusz szolgáltatást, amely megkönnyíti a törlesztést vagy az ügyintézést. A CIB Bank gyors telefonos előbírálatával* például bárki 10 perc alatt megtudhatja, mennyi személyi kölcsönre számíthat, ráadásul a CIB Előrelépő Személyi Kölcsön esetében a kamat a teljes futamidő alatt fix, így a törlesztés is kiszámítható lesz.

*Előbírálat során a Bank megvizsgálja az érdeklődő által megadott (és egyéb módon nem igazolt) információk alapján, hogy az érdeklődő megfelel-e a CIB személyi kölcsön alapfeltételeinek, továbbá az érdeklődő által megadott információk alapján, a jövedelmi helyzetén alapulva megvizsgálja a hitelképességét. Amennyiben az érdeklődő által megadott információk és az igénylés során benyújtott dokumentumok között eltérés van, a Bank döntése módosulhat, a Bank a hitelbírálat jogát fenntartja.

Teljes Hiteldíj Mutató (THM):      

500 ezer forint, 3 éves futamidővel és 3 millió forint, 5 éves futamidővel 19,84 %

A feltüntetett THM érték kiszámítása a jelölt hitelösszeg, futamidő és hitelkamat, az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt és a feltételek változása esetén mértéke módosulhat.
Jelen tájékoztató kizárólag a figyelemfelkeltés célját szolgálja, a CIB Előrelépő Személyi Kölcsönre vonatkozó részletes feltételeket az Általános Lakossági Üzletszabályzat, a fogyasztók részére szóló Ingatlanfedezettel nem biztosított hitel- és kölcsönszerződésekre vonatkozó Különös Üzletszabályzat tartalmazza, amelyek megtalálhatóak bankfiókjainkban, illetve a www.cib.hu honlapunkon.

—————————————————-
[1] A kutatást a CIB Bank megbízásából a GfK készítette online megkérdezéssel, nem, kor és régió szerint reprezentatív, 25-59 éves mintán, 500 fő részvételével.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Reka Bucsi speaks to the audience after being awarded the Audi Short Film Award during the awards ceremony of the 68th edition of the Berlinale film festival on February 24, 2018 in Berlin. / AFP PHOTO / Tobias SCHWARZ
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.