Belföld

Indul a Nyugati tér felújítása

Nyugati téri forgóóra (Array)
Nyugati téri forgóóra (Array)

A közbeszerzési eljárás lezárultával megkezdődött a terézvárosi önkormányzat idei legnagyobb léptékű fejlesztése, a budapesti Nyugati tér teljes megújítása; az építkezés a közúti közlekedést nem akadályozza.

A VI. kerület tájékoztatása szerint a beruházással 120 nap alatt olyan tér jön létre, amely méltó kapuja lesz az Európa egyik legszebb világörökségi területét magában foglaló kerületnek.

A munkaterület átadása megtörtént. Az első néhány napban építőipari felvonulás zajlik, illetve megtörténik a munkaterület fizikai lehatárolása. A kivitelezés ideje alatt a téren, illetve az aluljáró érintett területein a gyalogosforgalom átmenetileg szünetel, ugyanakkor a közúti közlekedést nem akadályozza az építkezés.

A terézvárosi önkormányzat kiemelte: a Nyugati tér arculata 1982 óta lényegesen nem változott, szerkezete elavulttá és esztétikailag is kifogásolhatóvá vált. A most megkezdett átalakítással a jelenleg túl hangsúlyos és funkcionálisan nem megfelelő lépcsőszakasz megváltozik – írták.

Hozzátették: a szintek harmóniájának megteremtésével egy modern, korszerű utcabútorokkal berendezett, a jelenleginél sokkal nagyobb összefüggő zöld területtel, valamint egy átlátható, letisztult, de élettel teli és jelentős méretű közösségi felülettel rendelkező tér jön létre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik