Belföld
Gaskó a forgalomlassításkor (Array)

Gaskó nem érti a „puccsot”, de nem ás lövészárkot

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2015. 05. 12. 07:41

A Magyar Hírlapnak azt mondja, nem volt tisztességes, ami a VDSZSZ tisztújító kongresszusán történt.

A 25 év után elmozdított szakszervezeti vezető azt állítja, előzőleg soha semmiféle komolyabb bírálatot nem kapott. A kongresszuson a beszámolót a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) négyéves tevékenységéről a küldöttgyűlés vita, hozzászólás nélkül elfogadta, a pénzügyi beszámolót úgy szintén. Nem hangzott el kritika, nem állítottak ellenjelöltet. Egyre inkább úgy látja, nem volt tisztességes, ami a küldöttgyűlésen történt.

Korábban sem érzékelte, hogy ne lettek volna vele megelégedve, az elmúlt négy év sikeres volt, a vasutasok az átlagos jövedelemnek megfelelő béremelés mellett megkapták a Cargo eladásából származó pénzt is. Ha többet vártak tőle, akkor ki kellett volna állni, a társadalom előtt is vállalni, hogy a kevés a 3,5 százalékos fizetésemelés. Ilyen kezdeményezés se volt. Ő mindig olyan követeléssel ment a bértágyalásra, amire felhatalmazást kapott.  

A Magyar Hírlapnak nem minősíti, hogy a szakszervezet szerint „fogalomzavar a jogszerű titkos szavazás eredményét puccsnak értékelni”, azt mondja: elemzi a helyzetet, és múlt időben beszél barátságáról Bárány Balázs Péter alelnökkel, aki az elnöki jogköröket gyakorolja a júliusi megismételt választásig. Egyelőre nem tudja, akkor indul-e, ezt a helyzetelemzéstől teszi függővé.

A Liga Szakszervezetek élén még két éve van, mandátuma 2017 decemberéig szól. A poszt betöltésének nem feltétele a tagszervezeti elnöki pozíció, ugyanakkor Gaskót már sokan felhívták a Ligától, hogy együttműködésükről biztosítsák. Hamarosan a konföderációnál is kongresszus lesz, ott is nyilván beszélniük kell a majd a dologról. Ő nem fog lövészárkokat ásni – ígéri a Magyar Hírlapban.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Mérk, 2017. április 4.
Koncányi Zsoltné, a Nő az esély című program tanulója viszi a tisztálkodáshoz szükséges eszközöket a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Harmónia Egyesített Szociális Intézményben Mérken 2017. április 4-én. Nő az esély címmel 7,5 milliárd forint keretösszegű pályázati program indult áprilisban mintegy kétezer, nagyrészt roma nő és pár férfi képzésének és foglalkoztatásának segítésére.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.