Belföld

A kormány most a Der Spiegelnek ment neki

kovacs-zoltan(430x286).jpg (Array)
kovacs-zoltan(430x286).jpg (Array)

A kormányszóvivő szerint a német hetilap tudatosan, rosszindulatúan mossa össze a kormányoldalt a Jobbikkal, megteszik a lépéseket.

Kovács Zoltán szerint a német Der Spiegel hetilap portálján kedden megjelent, Vona Gábor Jobbik-elnökről szóló portréban “rosszindulatúan, tudatosan, ám egyúttal ellentmondásokkal teli formában próbálja összemosni” a magyar kormány, illetve a Fidesz és a Jobbik célkitűzéseit.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben Kovács Zoltán kiemelte: az erős csúsztatásokkal és hazugságokkal állításokkal fűszerezett írás – mintegy a brit The Guardian nyomdokaiban – állítása szerint Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz már évek óta „átveszi” a Jobbik programját.

A cikk szerinte az Európai Unió és tagállamai előtt álló egyik legfontosabb kérdés vitája előtt azt állítja, hogy a nemzeti konzultációs kérdőívekben a bevándorlók és a menekültek ellen “uszítják” az embereket, “úgy, mint azt különben csak a szélsőjobboldal teszi”. A lap továbbá beszámol arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kéri az emberek beleegyezését, hogy “kormánya bezárathassa a menekülteket, kényszermunkára kötelezze őket, és hogy minden további nélkül kitoloncolhassa őket – áll a közleményben.

A kormányszóvivő úgy véli, a lap nem tájékozódott megfelelően az érintett kérdésekben, a kormányt pedig “elmulasztotta megkérdezni”. A Der Spiegelben megjelent “súlyos kijelentések és valótlanságok helyreigazítása érdekében” megteszik a szükséges lépéseket – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik