Belföld

Zombor: alacsony bérek és félreértés az egészségügyben

zombor gábor (Array)
zombor gábor (Array)

Az alacsony béreken túl a sok a félreértés, félreértelmezés miatt is feszültségek vannak - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára az M1 műsorában.

Zombor Gábor szerint a félreértelmezések miatt nem úgy használnak jogszabályokat az intézmények, ahogyan az elvárható lenne.

Úgy látja, a túlmunka ügyében – amely körül egy komoly probléma alakult ki – már sikerült megállapodásra jutni az érintett szakszervezetekkel. Július 1-től ugyanis egy “egységes rend” alakul ki az országban az ügyben, ami szerinte a munkavállalók számára a “legoptimálisabb”. 2016-tól pedig egy 36 milliárd forintos, munkahelyi körülményeket, feltételeket és jövedelmet javító program is elindul az ágazatban.

Az alapellátási törvénytervezetről szólva azt mondta: a jogszabály célja, hogy “megmozdítsa a rendszert”, és nemcsak financiálisan, hanem szakmailag is egy magasabb presztízst biztosítson a háziorvosi hivatásnak. A törvénytervezet megalkotásakor a fiatal pályakezdőkre és a nyugdíj előtt állókra is gondoltak.


Fotó: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik