Belföld

Kun-Mediátor Marcsi családja megszabadul értékeitől

kun-mediator(210x140).jpg (Array)
kun-mediator(210x140).jpg (Array)

A családi étterem berendezéseit kezdték elárverezni, a károsultak őrjöngenek, hogy akkor miből kárpótolják őket.

Dobrai Sándorné, azaz a Kun-Mediátor-ügy miatt országszerte ismertté vált nevén Marcsika családja elárverezi az érdekeltségükbe tartozó Bonanza étterem berendezését – írja a Blikk hétfői száma. A becsődölt karcagi befektetési cég károsultjai fel vannak háborodva, mondván így miből fogják kárpótolni őket. “Helyi vállalkozóok igényt tartanak mondjuk a 3,5 milliós fagyipultra potom 1,9-rt” – írta egy károsult egy közösségi oldalon.

A károsultak szerint KM Marcsi intézte úgy, hogy ezzel forráshoz juthasson a családja, ráadásul a rendőrség szerint mindezt legálisan tette. Ugyanis a Bonanza étterem a Múzeumkert Zrt. része, nincs köze a Kun-Mediátorhoz, így a vagyont szabadon felszámolhatják (az pedig van, azutóbbi években 50-100 milliós forintos fejlesztések voltak itt).

A lap átböngészte a Múzeumkert Zrt. cégkivonatát, amiből az derült ki, hogy annak 2013-as alapításakor még – a nemzetközi körözés alatt lévő – Dobrainé két lánya jegyezte a céget, anyjuk a következő évben szállt be, mint igazgatósági tag. A károsultak mégis a rendőrséghez fordultak: Dobrossy István, az őket képviselő ügyvéd arra kíváncsi, hogy elegendőek voltak-e a Múzeumkert bevételei a fent említett nagy fejlesztésekhez.

“Ki kell zárni azt, hogy esetleg külső cég, netán a Kun-Mediátor bevételei jelentek meg a cég számláján” – mondta Dobrossy, aki szerint amíg ez nem tisztázódik, a rendőrségnek fel kéne függesztenie a kiárusítást. Ha a vállalkozás önmagában képes volt ezt finanszírozni, akkor jogszerű az értékesítés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik