Belföld

Csak az államtitkár vehetett lakást

pécsi lakás (Array)
pécsi lakás (Array)

21 éve próbálja megvenni a levéltár udvarán álló lakását a pécsi család, de mindig elutasítják őket. A szomszéd ingatlan viszont elkelt, nem is akárki vehette meg.

1979 óta lakik pécsi udvari lakásában Piroska Illésné – az ingatlan a baranyai levéltár épületének udvarán áll. 21 éve leveleznek a különböző hivatalokkal és minisztériumokkal, hogy megvehessék a lakást, hiába. A család az RTL Klub Híradójában elmondta: eddig 29-szer adták be igényüket a lakásvásárlásra.

A tulajdonos levéltár szerint nem eladóak a szolgálati lakások, mert összegzik őket. Csakhogy ez az érvelés megdőlt azzal, hogy a szomszéd lakás mégis elkelt: Garai Péter EU-fejlesztések végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár és édesanyja vehette meg. 2011-ben bonyolították a vásárlást, Garai ekkor a pécsi Türr István Képző és Kutató Intézet igazgatója volt.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az RTL-lel azt közölte, hogy az ingatlant a Baranya Megyei Önkormányzattól vásárolták, amely nyilvános hirdetés útján értékesítette. A levéltár 2011-ben még a megyei önkormányzathoz tartozott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik