Belföld

Bíróságra mehetnek a kéményseprők

Milliárdokba kerülhet az adófizetőknek a kéménytisztítási feladatok átcsoportosítása, az átalakítással 1500-an veszíthetik el munkájukat - írja a Magyar Nemzet.

Perközösséget alkot és az Alkotmánybírósághoz, majd a brüsszeli bírósághoz fordul a hazai kéményseprő vállalkozások zöme, ha a parlament a jelenlegi formájában fogadja el az új, úgynevezett kéményseprési törvényt – írja a Magyar Nemzet hétfői számában.

Leikauf Tibor, a Magyarországi Kéményseprőmesterek Szövetségének elnöke a lapnak elmondta, hogy a perre készülő negyvenhét kéményseprő cég több más mellett a szabad vállalkozáshoz fűződő jogát próbálja majd megvédeni a bíróságokon. A szövetség elnöke a lap úgy nyilatkozott, hogy a készülő jogszabály ellehetetleníti a kéménytisztítással foglalkozó vállalkozókat, és ezzel 1500 ember munkáját veszi el.

A magyar kormányzat március 10-én nyújtott be törvénymódosító javaslatot, hogy az önkormányzatoktól a katasztrófavédelem vegye át novembertől a kéményseprési közszolgáltatást. Ezzel a kéményseprő cégek elveszítenék lakossági ügyfeleiket, amely a piac 90 százalékát teszi ki, mivel a jövőben csak a közületi megrendelőket szolgálhatják ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik