Belföld

A Suzukira szabta a pályázatot a minisztérium

suzuki vitara (Array)
suzuki vitara (Array)

Furcsa feltételek szerepelnek a falugondnoki terepjárókra és kisbuszokra kiírt tenderen.

Kistelepülések, helyi civil szervezetek pályázhatnak falugondnoki autókra és a térségi közlekedést segítő kisbuszokra a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztériumnál, 15 milliárd forint értékben. A Vezess.hu górcső alá vette a pályázatot és kiderült: abban olyan műszaki feltételeket szabnak meg, hogy a falugondnoki autó semmi más nem lehet, csak Suzuki Vitara.

A magassággal a Nissan Juke-ot ejtették ki a pályázat kiírói, a terepszögekkel a célnak egyébként remekül megfelelő Dacia Dustert. A legfurcsább a térdlégzsák kötelezővé tétele – ötmilliós értékhatárig ez ugyancsak a Vitarában található meg. A portál szerint a Suzuki-márkakereskedők már felkészültek az üzletre, a szalonokban elő van készítve a pályázati dokumentáció, az önkormányzatoknak csak pár adatot kell megadniuk a beszerzéshez.

Hasonlóan furcsa kitételek vannak a kisbuszokra kiírt pályázatnál: például olyan járművet lehet vásárolni, amelynek „rendelhetőnek kell lennie összkerék-meghajtással is” – vagyis a pályázó önkormányzatnak valójában nem kell összkerék-meghajtású járművet vennie, csak kell lennie ilyen kivitelű modellváltozatnak is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik