Belföld

Megmértük, hogy mitől leszünk rákosak

Olyan kicsi, hogy szinte nincs is. Mégis okozhat rákot. A legtöbbet a repülők szórják a levegőbe. Van chemtrail? Van! Csak nem az. Sokkal durvább!

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség adatai szerint Magyarországon évente mintegy 16 ezer ember hal meg idő előtt azoknak az apró részecskéknek a következtében, amelyeket az emberi tevékenység – főleg a fűtés és a közlekedés – juttat a levegőbe. 

Lenkei Péter környezeti tanácsadó szerint ezeknek a részecskéknek az átmérője több nagyságrenddel kisebb, mint egy emberi hajszálé. A szervezetbe bekerülve annak legtávolabbi zugaiba, akár az agyba is eljutnak, és ott komoly elváltozásokat okozhatnak. Vagyis ezek a nanométeres méretű részecskék szállítják a halált a légutakon át a tüdőbe, és onnan szerte szét a testbe. 

Napjainkban még egy városi parkban is egy köbcentiméter levegőben 2000-3000 ilyen részecske található. Ha elmegy mellettünk egy korszerűtlen busz vagy teherautó, akkor ez a szám akár több 100.000 is lehet. Ha ott vagyunk, akkor mindezt belélegezzük. Vajon ki is lélegezzük ezeket a részecskéket, vagy bennünk maradnak?

Olvasói sztorik