Belföld

Már Tőkés sem érti Orbánt

tokes-laszlo-szekely-zaszloja(210x140).jpg (Array)
tokes-laszlo-szekely-zaszloja(210x140).jpg (Array)

A Fidesz EP-képviselője követhetetlennek, átláthatatlannak tartja a nemzetpolitikát – írja a Magyar Nemzet

A lap egy csütörtök esti könyvbemutatót felidézve számol be arról, hogy a Kárpát-medencei nemzetpolitika helyzete, különös tekintettel a magyarországi intézkedések kapcsán Tőkés László meglehetősen szkeptikus. Szerinte a Trianon óta eltelt időszak felőrölte a magyarság erejét, „olyanok vagyunk, mint egy horogra akadt nagy hal, amit kifogás előtt kifárasztanak”. A jelenlegi kormány nemzetpolitikai lépései követhetetlenek, átláthatatlanok. Egyéb teendői, küzdelmei miatt Orbán Viktornak nincs elég ideje arra, hogy a nemzetpolitikával foglalkozzon. Tőkés több mint különösnek nevezte, hogy a Fidesz – amelynek európai parlamenti képviselője – „az erdélyi MSZP”-t, az RMDSZ-t támogatja”.

A beszélgetésen szó volt arról is, hogy a szomszédos országok titkosszolgálatai mennyire épültek be a határon túli magyar pártokba, mennyire befolyásolják azok politikáját. Tőkés László szerint a román titkosszolgálat az egyházi bomlasztásban is aktív. Egykoron a szekus papok népes tábora települt át Magyarországra is, miközben aktívan szolgálták megbízóikat – tette hozzá. .

„Az egyházi vonal terén sok mindent már sikerült tisztázni, ismerjük az ügynökök nagy részét. Ő listát is küldött róluk Bölcskei Gusztáv volt református püspöknek, de nem történt semmi. Tőkés László csalódott, mert egyéb területeken csak pár esetben tudta meggátolni, hogy zsíros álláshoz jussanak a román titkosszolgálathoz beépített ügynökök a magyar közéletben. A Magyar Nemzet próbálta elérni Bölcskei Gusztávot, de kérdéseire lapzártáig nem kapott választ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik