Belföld

Nem kelendőek az üzletek a négyes metróban

4-es metró (Array)
4-es metró (Array)

Sok helyiség még mindig üresen áll – amik elkeltek, azok egy része is bezárt már.

Újra meghirdetik a négyes metró aluljáróiban lévő üzleteket: hiába volt eddig három pályázat, a helyiségek többsége még mindig üresen áll. Tavaly mindössze 29,2 millió forint bevétel származott a bérleti díjakból, az idén 46,8 millióra számítanak – írja a Népszabadság.

Az első bérlői pályázaton 34 üzlethelyiséget hirdettek meg. A fővárosi önkormányzat gazdasági bizottságában többen is sokallták a négyzetméterenként nettó 23200-27 650 forintos havi kikiáltási árat. de ez csak részben igazolódott be: a forgalmasabb helyeken alaposan feltornászták a díjakat a pályázók, de csak a helyiségek felére érkezett érvényes ajánlat.

A következő körben átlagosan tíz százalékkal csökkentették a minimális bérleti díj összegét, ekkor azonban már mindössze egyetlen cégtől érkezett ajánlat. Kiderült gyanis, hogy az új vonalon a vártnál jóval kevesebben utaznak, a naponta remélt 297 ezer helyett alig több mint százezren. Az ígéret ellenére a szerződéskötésnél azzal sem törődtek, hogy ne egymás mellett nyissanak azonos profilú boltok.

A fővárosi önkormányzatnál ugyanakkor azt mondták: nem igaz, hogy nincs érdeklődés, mert a 34 helyiségre 60 ajánlat érkezett. A Baross téren például nyílt pékség, szendvicsbár és cipőüzlet is, igaz, az utóbbi kettő azóta bezárt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik