Belföld

Nem hajszolják túl magukat a magyar EP-képviselők

Kovács Béla (Array)
Kovács Béla (Array)

A PM-es Jávor Benedek a legaktívabb, a jobbikos Kovács Béla a legpasszívabb az Európai Parlamentben.

Két magyar politikus is bekerült az Európai Patlament (EP) legaktívabb száza közé a Blikk által szemlézett adatok szerint. A zöldek között ülő PM-es Jávor Benedek messze a legaktívabb, 750 képviselőből a 20. Mögötte az MSZP-s Szanyi Tibor következik a 72. helyen. A legjobb fideszes Pleczné Gáll Ildikó, de ő már a százas listán kívül, a 134. helyen tanyázik a Mepranking adatai szerint.

“Amikor bekerültem az EP-be, összeraktam egy stratégiai tervet, hogy milyen témákkal akarok foglalkozni, és szerencsére ez alapján tudom végezni a munkámat” – magyarázta a jó szereplést Jávor a lapnak.

A magyar EP-képviselők zöme a középmezőnyben tanyázik, viszont feltűnő a jobbikosok lemaradása. Legjobbjuk, Balczó Zoltán az 514. az aktivitási sorban, De Morvai Krisztina 634. helye is meglepő. A magyar lista végén kullog a fideszes Schöpflin György, valamint a kémbotrányban érintett jobbikos Kovács Béla. Schöpflin amúgy elégedett a munkájával, szerinte a rangsor sokmindent nem vesz figyelembe.

A lap még megemlíti, hogy akár 5,5 millió forintnyi eurót is kereshet egy EP-képviselő, ha összeadjuk az illetményét, költségtérítését és napidíjait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik