Belföld

Magyarországon kezdenek új életet a nepáli nagyszülők

nepáli földrengés - kimenekített család (Array)
nepáli földrengés - kimenekített család (Array)

A földrengés romba döntötte házukat. Unokájuk magyar nagyszülei fogadták be őket Balatonföldváron.

Már balatonföldvári nagyszüleinél van a másféléves Katalin, akit hétfőn hoztak haza a földrengés sújtotta Nepálból – írja a Sonline.hu.

Katalin édesapja hét éve ment ki Angliába dolgozni, ahol megismerkedett a nepáli Prejával: összeházasodtak és kislányuk született. A gyermek nepáli nagyszülei úgy döntöttek: elviszik magukhoz Katalint, amíg Londonban el nem tud kezdeni óvodába járni, így került a kislány Katmanduba.

A másfél héttel ezelőtti hatalmas földrengés azonban földdel tette egyenlővé házukat. A családnak az volt a szerencséje, hogy nappal történt a földrengés, így ki tudtak menekülni. A nepáli nagypapa a városban maradt, hogy segítsen a mentésben, a nagymama és a kislány rokonokhoz ment. A magyar nagypapa közben megszervezte, hogy Magyarországra jöhessenek: a tizenöt napos határidő helyett fél nap alatt elkészítették számukra a vízumhoz szükséges meghívólevelet, a Külügyminisztérium és a Baptista Szeretetszolgálat pedig az utazás megszervezésében segített.

A nepáli nagyszülők Balatonföldváron kezdenek új életet: mivel a kislány magyar állampolgár, ők pedig egyenesági rokonai, ezért tartózkodási engedélyt kaphatnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik