Belföld

L. Simon: Hatalmas siker a Várkert Bazár

Várkert (Array)
Várkert (Array)

Látogatók özöne és óriási kasszasiker a néha rogyadozó, de azért felújított épületegyüttes az államtitkár szerint.

A Várkert Bazár látogatottsága visszaigazolja az épület felújításának sikerét – mondta L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a budai Vár fejlesztéséről szóló, Új utakon című konferencián pénteken, a Budapesti Történeti Múzeumban.

L. Simon példaként említette a három hét alatt 8000 látogatót vonzó Csók István-kiállítást, a többfunkciós rendezvénytermet, ami az év végéig telt házas, “komoly bevételeket hozó rendezvényeknek” ad helyet, de felidézte azt is, hogy a Várkert Bazár épületét a felújítása óta több mint százezren látták. Azt nem említette az MTI által közölt tudósítás, hogy miért kellett többször átadni és újra meg újra toldozni-foltozni a Bazárt és a Lánchíd utcát.

Az államtitkár a Várnegyed felújítását célzó Nemzeti Hauszmann Terv főbb lépéseit is összefoglalta, köztük beszélt a Táncsics-börtön régészeti feltárásáról, a Karmelita kolostor helyreállításáról, a testőrségi épület visszaépítéséről, valamint a Dózsa György tér felől egy újabb feljáró kialakításáról.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik