Belföld

Együtt: Orbán az általános emberi értékeket is megkérdőjelezi

hajdu nóra (Array)
hajdu nóra (Array)

A szavahihetőséget rótták fel a miniszterelnöknek, aki egy hete még kizárta a halálbüntetés bevezetését, most viszont már arról beszélt, hogy megfontolják.

Az Együtt szerint Orbán Viktor az általános politikai értékek megkérdőjelezése után eljutott az általános emberi értékek megkérdőjelezéséig. A párt elnökségi tagja, Hajdu Nóra feltette a kérdést, hogy szavahihető-e az a kormányfő, aki egy hete az Európai Parlament elnökének még azt mondta, hogy „Magyarország nem tervezi a halálbüntetés bevezetését”, pénteken reggel viszont már arról nyilatkozott, hogy „megfontolják ennek a gondolatnak a kivitelezhetőségét”.

Orbán Viktor Európa legmagányosabb embere lett – mondta Hajdu, aki kifejtette: már senki nem áll a miniszterelnök pártján, ami az Európai Parlament állampolgári jogokkal foglalkozó bizottságának brüsszeli vitáján is kiderült. A politikus szerint a halálbüntetés és a bevándorlás emlegetése azt mutatja, hogy a Fidesznek nincs válasza a Jobbik térnyerésére, ezért egyre radikálisabb szólamokat használ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik