Belföld
Erettsegi(960x640).jpg (Array)

A némettel folytatódik az érettségi maratonja

Molnár Zoltán
Molnár Zoltán

bértollnok. 2015. 05. 08. 06:51

Pénteken a német írásbeli érettségivel zárul a vizsgák első hete. Emelt szinten 240 percen át szenvedhetnek a diákok.

Az idei érettségik első hete a német írásbelikkel zárul ma. A köznevelési államtitkárság szerint középszinten 1014 helyszínen 18 387-en, emelt szinten 57 helyszínen 2450-en adnak számot tudásukról.

A német nyelv írásbeli érettségije mindkét szinten négy elkülönülő részből áll. Középszinten az írásbeli vizsga 180 perces, amiből az első rész az “Olvasott szöveg értése” 60 perces, a második részre, a “Nyelvhelyesség” feladatsorának megoldására pedig 30 perc áll rendelkezésre. Szünet után a 30 perces “Hallott szöveg értése” következik, végül az “Íráskészség” 60 perces feladatsora.

érettségi (Array) 

Az emelt szintű írásbeli teljes időtartama 240 perc. A vizsgán a fent felsorolt összetevők szerepelnek ugyanabban a sorrendben, azonban a feladatok megoldására fordítható idő sorrendben 70, 50, 30, 90 perc. Az íráskészség vizsgarész esetében a feladatok megoldásához mindkét szinten használható nyomtatott szótár (a többi vizsgarésznél viszont semmilyen segédeszköz nem használható).

Emelt- és középszinten is az egyes vizsgaösszetevők értékelése egymástól független, és a feladatok megoldása központilag kidolgozott javítási-értékelési útmutatók alapján történik.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.