Belföld

196 szegedi gyerek kapta el a rejtélyes betegséget

vírus (Array)
vírus (Array)

Az egész Gregor József Iskolát fertőtlenítették, de nem értik egyelőre, hogy betegített meg ennyi embert az ismeretlen kórokozó.

Mintegy kétszáz gyermek betegedett meg egy szegedi általános iskolában – közölte a Csongrád Megyei Kormányhivatal sajtószolgálata pénteken. A közlemény szerint a szegedi Gregor József Általános Iskola igazgatója szerdán délután jelentette a járási tisztifőorvosnak, hogy az intézményből 120 gyereket küldtek haza hányással, hasmenéses tünetekkel.

A betegség tünetei alapján az ételfertőzés gyanúja is felmerült. Az iskola háromszáz adagos melegítő konyháján az ellenőrzés nem talált közegészségügyi hiányosságot. A járványügyi szakemberek megvizsgálják az ételmintákat és az ivóvizet, és elrendelték az iskola összes helyiségének fertőtlenítőszeres takarítását, amit csütörtökön el is végeztek.

A tisztiorvosi szolgálat munkatársai kikérdezték a beteg gyerekek szüleit, valamint felvették a kapcsolatot az összes szegedi házi gyermekorvossal is. Péntekre a megbetegedett gyerekek száma 196-re emelkedett és négy pedagógusnál és egy takarítónál is jelentkeztek a gyors lefolyású betegség tünetei.

A gyerekek közül hárman kerültek az egyetem gyermekklinikájának fertőzőosztályára, valamennyien infúziós kezelésre szorultak, általános állapotuk kielégítő. A járvány okának felderítésért az iskola valamennyi tanulójára kiterjedő felmérést végeznek – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik