Belföld

Újabb szennyező telep Budapesten

cséry-telep (Array)
cséry-telep (Array)

A szocialisták szerint időzített bomba a XVIII. kerületi Cséry-telep.

A szocialisták szerint újabb szennyező telep mérgezheti a fővárost: a XVIII. kerületi Cséry-telep Kunhalmi Ágnes szerint időzített bomba. Az MSZP budapesti elnöke sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a földbe engedett veszélyes vegyi hulladék és olajsár a környék talajvizét is veszélyeztetheti.

A telepen működő, a fővárosi önkormányzat tulajdonában lévő kft. évek óta gyűjt be veszélyes anyagokat, amelyeket ártalmatlanítani kellene. Kunhalmi szerint a cég felvette ugyan a pénzt az ártalmatlanításra, de a veszélyes anyagot a telepre hozta és belepumpálta a földbe.

A politikus a telep bejáratánál tartott sajtótájékoztatót, közben is ment be szippantóskocsi. Az ATV által megkérdezett környékbeliek nem tudnak arról, hogy mi van a telepen, de nem tartanak attól, hogy veszélyes lenne.

A terület rendezésére eddig százmillió forintot különített el az önkormányzat – ez előkészítésre, tanulmányok készítésére elég. A telep megtisztítása azonban húszmilliárd forintba is kerülhet.

A szocialisták szerint, míg az Illatos úti környezetszennyezés a rendszerváltás előttről örökölt probléma, addig a Cséry-telep ügye a rendszerváltás utáni legnagyobb tudatos természetrombolás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik