Belföld

„Nincs min meglepődnünk, Orbán számára az Országgyűlés felesleges teherré vált…”

Fodor-Gabor(1)(210x140).jpg (Array)
Fodor-Gabor(1)(210x140).jpg (Array)

Ezt írta egykori, liberálisnak megmaradt, párttársa, majd bevezette az illiberális abszurd fogalmát.

Fodor Gábor arra reagált, miért nem hívtak meg egyetlen ellenzékit sem a szabadon választott Országgyűlés megalakulásának 25. évfordulója alkalmából rendezett konferenciára.

„Az 1990-es, első szabadon választott parlament különleges hely volt, hatalmas felelősséggel. Ma már elképzelhetetlen, milyen intellektuális színvonalon, milyen történelmi helyzetben zajlottak az első Országgyűlés vitái” – írta Facebook oldalán Fodor Gábor. A Liberálisok elnöke úgy emlékszik, különleges, történelmi jelentőségű szereplőket ismerhetett meg ott és akkor. Fodor közéjük sorolja a Ház első elnökét, Szabad Györgyöt (MDF), az ’56-os elítéltet, Vásárhelyi Miklóst (SZDSZ) és Vitányi Ivánt (MSZP), akivel „bár pártjainkat (akkor még Fidesz-tag volt Fodor – a szerk.) nem sok minden kötötte össze, megtiszteltetés volt beszélgetni. Az első fideszes, aki megszólalt az új magyar parlamentben, Szelényi Zsuzsa volt, aki ma az Együtt színeiben országgyűlési képviselő.”

Fodor Gábor úgy tudja, nemcsak őt nem hívták meg az első szabadon választott parlament negyedszázados évfordulójának ünnepére, hanem az ellenzékből senkit sem. „Nincs min meglepődnünk, Orbán számára az Országgyűlés felesleges teherré vált, ahogyan minden olyan alkalom is, ahol a nyilvánosság előtt kell számot vetnie kormányzásával” – írta.

Fodor illiberális abszurdnak nevezi, hogy az Amerikából kitiltott adóhatósági elnök vizsgálatot kezdeményez a kormányfő fizetés és bevétel nélküli főtanácsadója ellen, aki országos médiabirodalom építésére készül, és jelzi azt is, hogy tart attól, Andy Vajnát és Habony Árpádot nem csak a KRESZ-szabályok megsértése miatt lehetne elővenni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik