Belföld
Érettségi  (Array)

Maláj családi cégről kell írniuk az angolérettségizőknek

Horváth Balázs
Horváth Balázs

hírszerkesztő. 2015. 05. 07. 09:39

Az IKEA egyik termékéről és egy űrhajósról is kell írniuk a diákoknak a középszintű angolérettségin - tudta meg az Eduline.

A középszintű angolérettségin kaptak a diákok egy szöveget egy maláj családi cégről, az IKEA egyik termékéről, az Apollo-programban résztvevő egyik űrhajósról is, valamint egy “hogyan írjunk bestsellert” szöveg is szerepel a feladatok között – derül ki az Eduline cikkéből.

Az érettségi negyedik napján angol nyelvből írásbeliznek a diákok: középszinten 1162 helyszínen 54 318-an, emelt szinten pedig 124 helyszínen 9777-en vizsgáznak. A köznevelési államtitkárság tájékoztatása szerint az angol nyelv írásbeli vizsgája mindkét szinten négy elkülönülő részből áll.

 
Fotó: MTI 

Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc, amelyből az első rész az “Olvasott szöveg értése” 60 perc időtartamú, a második rész, a “Nyelvhelyesség” feladatsorának megoldására 30 perc áll rendelkezésre. Az ezt követő szünet után a 30 perces “Hallott szöveg értése” vizsgaösszetevő következik, majd végül az “Íráskészség” 60 perc időtartamú feladatsora.

Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. A vizsgán az előzőekben is felsorolt összetevők szerepelnek ugyanabban a sorrendben, azonban a feladatok megoldására fordítható időtartam sorrendben 70, 50, 30, 90 perc.

Az íráskészség vizsgarésznél a feladatok megoldásához mindkét szinten használható nyomtatott szótár (a többi vizsgarésznél semmilyen segédeszköz nem használható).

Emelt és középszinten is az egyes vizsgaösszetevők értékelése egymástól független, és a feladatok megoldása központilag kidolgozott javítási-értékelési útmutatók alapján történik.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

AUCKLAND, NEW ZEALAND - AUGUST 29:  Phil Taylor engages with his fans during the Auckland Darts Masters at The Trusts Arena on August 29, 2015 in Auckland, New Zealand.  (Photo by Michael Bradley/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.