Belföld

Csak a hétvégén térhetnek vissza a zivatarok

felhos-napos(960x640).jpg (Array)
felhos-napos(960x640).jpg (Array)

Az átvonult hidegfront mögött nagyrészt száraz levegő érkezik a Kárpát-medencébe. A hőmérséklet kevéssel az átlagos felett alakul.

Csütörtökön a Dunántúlon és a Duna-Tisza köze nagy részén túlnyomóan napos időre számíthatunk gomolyfelhőkkel, záporeső csak kis eséllyel fordulhat elő. A Tiszántúlon és az Északi-középhegység keleti felén több felhő várható, arrafelé a nappali gomolyfelhő-képződés is erőteljesebbnek ígérkezik, és elszórtan alakulhatnak ki helyi záporok. Az ország nagy részén napközben gyakran élénk, helyenként erős lökések kísérik az északnyugati, északi szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 25 fok között alakul. Késő esetére általában 11 és 16 fok közé hűl le a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken a fátyol- és a kevés gomolyfelhő mellett napos idő várható, csapadék nem valószínű. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul.

Szombaton nagyrészt napos, fátyolfelhős idő valószínű, délután északnyugaton vastagszik meg a felhőzet, ott estefelé már záporeső is előfordulhat. Késő délután a Kisalföldön megélénkül az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul.

Vasárnap erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható, és több helyen alakulhat ki zápor, helyenként zivatar. Az északi, északnyugati szelet többfelé erős széllökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 25 fok között alakul, a Dunántúlon lesz a hűvösebb.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik