Belföld

Vadai Ágnes rámordult Putyinra

vadai ágnes (Array)
vadai ágnes (Array)

A baloldal ráugrott Vlagyimir Putyin fenyegetésére és követeli a kormánytól, hogy utasítsa vissza az orosz hangnemet.

Vlagyimir Putyin orosz elnök nemrég arra intette Magyarországot, hogyha elállna a paksi bővítéstől, annak komoly következményei lennének a magyar gazdaságra nézve. Az enyhén fenyegető hangvételű üzenetre Vadai Ágnes DK-s politikus keményen reagált. “Orbán Viktor – Putyin hűséges csatlósaként – a fenyegetés óta csendben lapít, ez pedig Magyarország szovjet megszállásának idejét idézi” – áll a közleményben. A DK szerint az oroszoktól 25 éve független Magyarország “nem tűrheti az orosz utasítgatásokat és fenyegetőzéseket”.

A közlemény szerint Orbán kiszolgáltatta az országot “az orosz medvének”, a szerződés következményeivel pedig az Orbán-kormány bukása után is számolni kellene. A DK garantálja, hogy a kormányváltás után azonnal felbontja a szerződést, mert nem akar Ororszország csatlósa lenni, és mert a paksi szerződés nem nemzeti érdek.

Közben a Veszprémből balos támogatással függetlenként a parlamentbe került Kész Zoltán is közleményt adott ki minderről, felszólítva Szijjártó Péter külügyminisztert, hogy “a leghatározottabban utasítsa vissza az orosz elnök szavait”. Szerinte a kormány nem hagyhatja, hogy az orosz kormány “utasítgassa, mintha Magyarország csak a Kreml irányítása alá tartozó hódoltsági terület lenne.” Szerinte ha nem utasítják vissza a fenyegetést, akkor bizonyítják, hogy Orbán Viktor gyenge és csak kiszolgálja az orosz érdekeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik