Belföld

Török Gábor: „inkább a halálbüntetés pártján lennék”

török gábor (Array)
török gábor (Array)

A Heti Válasz szokásos politológus-beszéltetésében Török Gábor és Mráz Ágoston Sámuel megvitatták a halálbüntetést, Török inkább mellette van, ha választani kellene.

A csütörtökön megjelenő Heti Válaszban lehet majd teljes hosszában olvasni a két politológussal készült interjút, de egy beharangozót már most is el lehet olvasni. Mráz (aki G. Fodort váltotta Török oldalán) szerint „a halálbüntetés, mint téma, rögtön megmutatta, hogy még a Vona Gábor-i értelemben vett néppártosodásnak is megvannak a határai. Orbán Viktor szóba hozta a kérdést, és huszonnégy óra alatt kiderült, hogy a Jobbik vezetése – gondolkodás és mérlegelés nélkül – gyors és nyers válaszokat ad egy ilyen horderejű ügyben.”

Török egy „eldöntendő, igen–nem kérdésben hogy foglalhatna el köztes pozíciót? Vagy visszaállítjuk a halálbüntetést, vagy nem, harmadik lehetőség nincs. Ha mindenképpen választanom kellene, magam inkább a halálbüntetés pártján lennék, de a kérdés ilyen komolytalan felvetése nem más, mint színház, bohózat.”

Erre válaszolt Mráz, ő ellenzi a halálbüntetést, és hozzáteszi: Orbán sem mondott olyat, hogy támogatja. Olyat azonban mondott, hogy a kérdést napirenden kell tartani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik